fbpx

Πώς να αποκτήσετε το χαμόγελο που ονειρευόσασταν

χαμόγελο

Ο ρόλος του χαμόγελου είναι κυρίαρχος τόσο στην συνολική αισθητική του προσώπου μας, όσο στην αυτοπεποίθησή μας. Το χαμόγελο θα αποτελέσει την πρώτη εντύπωση στον συνομιλητή μας σε όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Είναι αυτό που καθορίζει και αναδεικνύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την γοητεία μας.

Το χαμόγελο μας και η συνολικότερη εμφάνιση του προσώπου μας επηρεάζεται από κάποια αντικειμενικά κριτήρια και διάφορα ανατομικά στοιχεία.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Δόντια

    • Το μέγεθος και οι αναλογίες που έχουν τα δόντια (μήκος-πλάτος) μεταξύ τους.
    • Τυχόν κενά που υπάρχουν στα πρόσθια δόντια σας ή τυχόν συνωστισμός (το σχήμα των δοντιών μπορεί να αναδείξει την θηλυκότητα ή την αρρενωπότητά σας).
    • Δόντια που προεξέχουν ή υπολείπονται των γειτονικών τους.
    • Το χρώμα: τα λευκά δόντια προσδίδουν ένα τόνο λάμψης στο χαμόγελό σας.
    • Χρωστικές από τσιγάρο, καφέ και κάποιες τροφές, δημιουργούν λεκέδες στα δόντια σας υποβαθμίζοντας το χαμόγελό σας.
    • Ύπαρξη ρωγμών, καταγμάτων (τραυματισμοί από άθληση), αποτριβών (δάγκωμα αντικειμένων και τρίξιμο δοντιών).

Ούλα

Διογκωμένα, ερυθρά από φλεγμονές ούλα, ειδικά σε ασθενείς που κατά το χαμόγελο αποκαλύπτεται η ουλική περιοχή. (ουλικό χαμόγελο)

Πρόσωπο

Τα μαλακά ανατομικά στοιχεία που περιβάλλουν τα δόντια και τις γνάθους μας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά το χαμόγελό μας.
Λόγοι κληρονομικότητας ή επίκτητοι (έλλειψη δοντιών) δείχνουν τα μάγουλα και τα χείλη ‘’απορροφημένα’’ και ‘’κρεμασμένα’’.

Επίσης, συχνή είναι και η δημιουργία ρυτίδων λόγω κάποιων κακών οδοντιατρικών εργασιών (ολικές οδοντοστοιχίες) λόγω της μη σωστής υποστήριξης των χειλιών.
Η σύγχρονη οδοντιατρική σε συνεργασία με την κοσμητική ιατρική αναλαμβάνουν με πλήρη επιτυχία την αναδιαμόρφωση και ανάδειξη του χαμόγελού σας.

Ας εξετάσουμε μέσα από μια σύντομη αναφορά, ποιες οδοντιατρικές εργασίες και κλάδοι της οδοντιατρικής και της ιατρικής θα σας κάνουν να αποκτήσετε το χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αισθητικές ανάγκες ενός προσώπου και τις αισθητικές απαιτήσεις κάθε ασθενή οι διαθέσιμες επιλογές διαφέρουν ενώ και το διαφορετικό κόστος κάθε εργασίας και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της θα κριθούν αναλόγως.

Λεύκανση

Η πιο δημοφιλής όλων των αισθητικών παρεμβάσεων. Σε μια συνεδρία και με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος μπορείτε να βελτιώσετε το χρώμα των δοντιών σας χωρίς όμως να είναι εφικτή μια παρέμβαση στην μορφολογία και στη θέση τους στο στόμα. Δεν αφαιρούνται εσωτερικές χρώσεις και μεταβάλλεται το χρώμα παλαιών αποκαταστάσεων. Δεν προκαλεί καμία φθορά στους οδοντικούς ιστούς, όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τα οδοντιατρικά πρωτόκολλα.

Μάθετε περισσότερα για την διαδικασία της λεύκανσης, διαβάζοντας το άρθρο μας  «Λεύκανση δοντιών».

Όψεις ρητίνης και όψεις πορσελάνης

Mε μία μικρή παρέμβαση στην πρόσοψη του δοντιού μπορείτε να βελτιώσετε τόσο το χρώμα, όσο και το σχήμα των δοντιών σας. Μικρά διαστήματα μεταξύ των πρόσθιων δοντιών κλείνουν ενώ βελτιώνεται και οποιοσδήποτε ήπιας μορφής συνωστισμός. Μπορείτε να κάνετε τα δόντια σας μεγαλύτερα σε μήκος πιο ορατά κατά τη διάρκεια του χαμόγελού σας και να βελτιώσετε την εμφάνιση των χειλιών σας.

Για τις μεν όψεις ρητίνης το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό, με το αισθητικό αποτέλεσμα όμως να υπολείπεται των πιο δαπανηρών όψεων πορσελάνης.
Δύο συνεδρίες είναι συνήθως αρκετές ενώ είναι σημαντικό πλεονέκτημα το ότι μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα πριν καν πραγματοποιηθεί η εργασία. Δεν ενδείκνυνται σε ασθενείς που έχουν βρυγμό και άλλες παραλειτουργικές συνήθειες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις όψεις ρητίνης και πορσελάνης, διαβάστε το άρθρο μας  «Όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης: Τι να επιλέξετε».

Ορθοδοντική

Άλλος ένας κλάδος της σύγχρονης οδοντιατρικής που δεν παρεμβαίνει στους οδοντικούς ιστούς. Θεωρείται δικαίως σαν την τεχνική που σέβεται περισσότερο από οποιαδήποτε προσθετική αποκατάσταση τα δόντια καθώς δεν απαιτείται να τροχίσετε κάποιο από αυτά.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την γναθοχειρουργική (ορθογναθική) υπόσχεται μεγάλες αλλαγές στο χαμόγελο και σε όλο το πρόσωπο σας καθώς βελτιώνονται οι σχέσεις των γνάθων μεταξύ τους (διάφορες ασυμμετρίες, προγναθισμός κτλ).
Είναι κατάλληλη από μικρές ηλικίες (παιδιά 9 με 10 χρονών) μέχρι και μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες.

Ο μέσος χρόνος διάρκειας της ορθοδοντικής θεραπείας είναι περίπου 2 χρόνια. Το κόστος δεν θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό και είναι σχετικά διαχειρίσιμο αν αναλογιστεί κανείς το ότι η αποπληρωμή μπορεί να γίνει τμηματικά σε όλο αυτό το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Οι εξελίξεις στον τομέα της ορθοδοντικής προσφέρουν μια άνετη ανώδυνη και παράλληλα αισθητική αντιμετώπιση. Σιδεράκια από κεραμικό υλικό (παρόμοιο του χρώματος των δοντιών) σιδεράκια που τοποθετούνται στις γλωσσικές επιφάνειες των δοντιών καθώς και η αντιμετώπιση μιας πληθώρας περιστατικών με διαφανείς πλαστικούς νάρθηκες υπόσχονται μια σχεδόν αόρατη θεραπευτική προσέγγιση.

Δόντια με συνωστισμό, μεγάλα διαστήματα, στροφές, που εξέχουν ή που δεν είναι επαρκώς ορατά λόγω της κλίσης τους, συγκλεισιακά προβλήματα αποτελούν πλέον παρελθόν. Ανυποστήρικτα χείλη, ή ιδιαίτερα τονισμένα και φουσκωμένα λόγω κακής θέσης των δοντιών βρίσκουν ξανά την σωστή θέση στο χαμόγελο σας.
Δεν είναι εφικτή η βελτίωση της μορφολογίας και του σχήματος των δοντιών.

Περιοδοντολογία

Όπως καταλαβαίνουμε και από την ετυμολογία της λέξης (πέριξ –οδόντας) ο κλάδος αυτός προσφέρει θεραπευτικές λύσεις στους ιστούς που περιβάλλουν τα δόντια.
Ασθενείς με απώλεια των ούλων και του οστού, λόγω περιοδοντίτιδας, με υποχώρηση των ούλων (υφίζηση), ή τέλος το μεγάλο πάχος και ποσότητα των ούλων ( εξαιτίας φλεγμονών, κληρονομικότητας ή λήψης φαρμάκων), επηρεάζουν αρνητικά το χαμόγελο και την αυτοπεποίθησή μας.

Απλές και ανώδυνες τεχνικές (με τοπική αναισθησία), όπως η ουλοπλαστική και η ουλεκτομή, ή μικροχειρουργικές τεχνικές παράλληλα με την προσθήκη ουλικού και οστικού μοσχεύματος (τεχνικές ανάπλασης), μπορούν να διαμορφώσουν ένα άριστο ουλικό και οστικό περίγραμμα.

Ενέσιμες θεραπείες

O κλάδος της σύγχρονης κοσμητικής ιατρικής προσφέρει πολλές λύσεις, μια τελική αλλά όχι ύστατη πινελιά στον καμβά που λέγεται πρόσωπο. Mία ολόκληρη λίστα από μη χειρουργικές παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται σε μόλις λίγα λεπτά καλύπτουν και την παραμικρή ατέλεια και επαναφέρουν την χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Πλήρωση ρυτίδων (έκφρασης ή ηλικίας), διαμόρφωση περιγράμματος και γωνιών του προσώπου, διαμόρφωση των χειλιών και της μύτης αποτελούν το κάδρο που περιβάλλει και καλύπτει την στοματική κοιλότητα (μαλακούς ιστούς και δόντια)

Διαβάστε ακόμα

Call us